انجمنها و تشکلهای مردمنهاد استان قم چند روز پیش، با رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری جلسهای داشتند و در آن، از دغدغههایشان برای بارور شدن صنعت گردشگری صحبت کردند.
به گزارش ایسنا در این جلسه، نخست اعضای تشکلهای گردشگری صحبت کردند و به بیان مشکلات و علاقهمندیهای خود پرداختند. بهجز پتانسیلهای زیارتی به بخشهای دیگر توجه شود اکبری، مدیر یک دفتر خدمات مسافرتی، گفت: استان قم فارغ از پتانسیل زیارتی و مذهبیاش، نیازمند توجه به محیطهایی مانند تالابهای گردشگری و اکوسیستمهاست. قنبری، مدیرعامل یک آژانس مسافرتی نیز با اشاره به اینکه نخستین تور بانوان چینی را به ایران آورده و برخی از آنها در طول سفر به ایران مسلمان شدند، درخواست کرد که اجازه ورود تورها به مناطق مسلماننشین بیش از قبل صادر شود. فاطمی، دبیر علمی کنفرانس معماری و شهرسازی استان قم هم تیمچه قم را یکی از مهمترین و ارزشمندترین بناهای تاریخی استان قم دانست و با بیان اینکه از معاون رییسجمهور میخواهیم نگاهی علمی به دیگر بناهای تاریخی قم داشته باشد، اظهار کرد: انجام اقدامات علمی در صنعت گردشگری میتواند به جذب گردشگر کمک کند. نقاطی مانند کوه «دو برادران» و کوه «خضر» نیازمند توجه بیشتر هستند. او با اشاره به وجود ۴۴۴ سایت مذهبی در استان قم، اظهار کرد: میتوانیم در حوزههای دیگر گردشگری نیز به زیرساختهای این صنعت توجه داشته باشیم. بودجه استان قم در این زمینه با بحران مواجه شده است. مستقیمی، رئیس جامعه هتلداران استان قم با فاجعه ارزیابی کردن وضعیت تاسیسات گردشگری، بخصوص هتلها در این استان، گفت: آموزش و پرورش با تجهیز مدارس در ایام تعطیل، مسافران نوروزی را مانند لودر جمع میکند و در این مکانها اسکان میدهد. او همچنین به ظهور پدیده جدیدی با نام ستاد زائران در استان قم اشاره کرد که معتقد است نباید از زائر هیچ هزینهای گرفته شود و ادامه داد: این اتفاقی است که اگر در استان قم رشد کند، همه هتلهای این استان تعطیل میشوند. وی به میزان اشغال هتلهای استان قم در نوروز امسال که زیر ۳۰ درصد بود نیز اشاره و اضافه کرد: براساس بخشنامههای معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی قرار بود سالانه نرخی مشخص برای هتلها اعلام شود، اما این اقدام به صورت رسمی مدتی است انجام نمیشود. عرب غفرانی، رئیس جامعه خانهمسافرها نیز در اینباره اظهار کرد: آموزش و پرورش در قم به یک رقیب تبدیل شده است نه یک همکار. آنها نخست همه مدارس را پر میکنند و اگر مسافری روی زمین بماند، سهم دیگر مکانهای مجوزدار میشود. او افزود: سال گذشته مجوز ریاست ستاد اسکان استان قم به آموزش و پرورش داده شد. معتقدم ما نباید کوتاه بیاییم. گردشگری در استان قم مظلوم واقع شده است. این استان در حال حاضر ۱۸۰ واحد اقامتی دارد و ۲۰ واحد دیگر نیز در دست ساخت است؛ اما واحدهای غیرمجاز چیزی حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ عدد هستند و باید هرچه سریعتر در این زمینه کاری انجام داد.
جلالی، نایب رئیس مجتمعهای گردشگری اما به مسالهی دیگری اشاره کرد. او نخست با اشاره به بخشنامهای که مسعودسلطانیفر، رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در روزهای پایانی حضورش در این سازمان ابلاغ کرد، اشاره و اظهار کرد: هرچند در ظاهر این بخشنامه در راستای اصل ۱۴۴ قانون اساسی است، اما روح آن در راستای عدم استقلال تشکلهای گردشگری است. لطفا در این بخشنامه بازنگری کنید.