مدیرعامل صندوق ملی مسکن گفت: برای بانکها در خصوص پرداخت تسهیلات مسکن، دهها راهکار پیشبینی شده اما تمایلی برای پرداخت آن نداشتند و علاوه بر بانک خاورمیانه این مشکل را با بانکهای دی، سامان و پاسارگاد هم داریم. مطالبه ما این است که نظام امور مالیاتی براساس همین عملکرد نسبت به برگه تشخیص مالیاتی این بانکها اقدام کند و محاکمه رسیدگی به این موضوع را جلو ببرد تا این مالیات به نفع مردم وصول شود.
محمدرضا اسماعیلی درباره ابهامات مطرح شده از سوی سازمان امور مالیاتی برای جریمه 63 هزار میلیارد تومانی بانکهایی که وام مسکن ندادند و موضوع مطرح شده مبنی بر اینکه متقاضیان وام به بانکها معرفی نشدهاند، اظهار داشت: این ادعا که وزارت راه و شهرسازی سامانه مورد نظر برای معرفی متقاضیان را راهاندازی نکرده بود و متقاضی به بانکها معرفی نشده، از سوی بانکها مطرح شده اما مگر در فرایند اجرای سایر تعهداتی که قانون برای بانکها تعیین کرده، دستگاه متولی، افراد را برای دریافت تسهیلات به بانکها معرفی میکند؟ مگر در بخشهای دیگر و در سایر حوزههای صنعت، تعهداتی که برای بانکها وضع میشود، تک تک افراد برای دریافت تسهیلات از سوی وزارتخانهها و دستگاههای متولی به بانکها معرفی میشوند.
وی با بیان اینکه بانکها موظف به مدیریت منابع هستند و قطعا متقاضی برای دریافت تسهیلات مسکن وجود دارد، ادامه داد: در نظام اقتصادی ایران همواره برای تامین مالی عطش وجود دارد از این رو همیشه تقاضا بیشتر از ظرفیت نظام بانکی بوده بنابراین این ادعای بانکها حرف بسیار عجیب و غیرمعقول است که بانکها منابع دارند اما کسی برای اخذ تسهیلات و تامین مالی به آنها مراجعه نکرده و معتقدم این موضوع فرار رو به جلو و کتمان واقعیت است.
به گزارش پایگاه خبری سرزمین پویانیوز و به نقل از ایلنا، وی با اشاره به عملکرد بانکهای دولتی و خصوصی در پرداخت تسهیلات به بخش مسکن گفت: در بین بانکهای دولتی کمترین عملکرد را بانک رفاه داشته و در مجموع بانکهای خصوصی کمترین میزان تسهیلات را ارائه دادهاند که در تعدادی از آنها از جمله بانک خاورمیانه میزان ارایه تسهیلات در حد صفر بوده یا زیر یک درصد بودند.
1402/8/30