گروهی از محققان نخستین بار موفق شدند در آزمایشگاه ماده سختتر از الماس تولید کنند.
به گزارش فرهنگ نیوز، دانشمندان صدههای گذشته برای سالهای طولانی تلاش فراوانی را در زمینه کیمیاگری به انجام رساندند تا از طریق فرآیندهای افسانهای، سرب را به طلا تبدیل کنند. در تمام این سالها ثابت شد کیمیاگری یک فرآیند بینتیجه است. ولی دانشمندان امروزی در این زمینه به موفقیتهای دست پیدا کردهاند.
دانشمندان در بررسیهای خود رازی را برملا کردند که بر اساس آن میتوان دگرگونیهای خیرهکنندهتری انجام داد و مواد باارزشتر از طلا را به صورت آزمایشگاه به دست آورد.
در مطالعات جدید گروهی از دانشمندان موفق شدن کربن که یکی از پایههای اصلی حیات بشر روی کره خاکی محسوب میشود را به الماس تبدیل کنند.
در روش جدیدی که برای دگرگونی آسان کربن مورد استفاده قرار میگیرد نوعی لیزر استفاده میشود که در نتیجه دانههای کوچک الماس را تولید میکند و دانشمندان میگویند نتیجه به دست آمده حتی درخشانتر از الماس طبیعی است. محققان در بررسیهای جدید خود فاز جدیدی از عنصر کربن را شناسایی کردند که به گفته آنها از نظر سختی از الماس هم مقاومتر است. این ماده جدید که میتواند در زمینه پزشکی و صنعتی کاربردهای فراوان داشته باشد، سختترین ماده روی کره زمین محسوب میشود. این بررسی در دانشگاه ایالتی کارولینا انجام شد و دانشمندان با استفاده از لیزر موفق شدند سختترین ماده جهان را با نام «کیو-کربن» تولید کنند. این ماده ویژگیهای قابل ملاحظهای دارد که از جمله آنها میتوان به فِرومغناطیس، فلورسنس، و قابلیتهای رسانا برای انتقال جریان برق اشاره کرد. به همین دلیل «کیو-کربن» میتواند در زمینههای مختلف کاربرد فراوان داشته باشد.
نتایج حاصل از این بررسی که در آخرین شماره از نشریه بینالمللی فیزیک کاربردی به چاپ رسید و دانشمندان طی آن اعلام کردند «کیو-کربن» حدود 60 درصد نسبت به الماس مقاومتر است که این مسئله به واسطه ساختار ویژه به کار گرفته در آن ایجاد شده است.