ماری‌جوانا با جوانان ما چه می‌کند؟

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد تغییر گرایش مصرف معتادان جوان از شیشه به ماری‌جوانا و گل هشدار داده است اما ماری‌جوانا با جوانان ما چه می‌کند؟
به گزارش فارس، معاون و سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد تغییر گرایش مصرف معتادین جوان از شیشه به ماری‌جوانا و گل هشدار داد.
پرویز افشار با بیان اینکه هم اکنون با کاهش تولید شیشه و افزایش ناگهانی قیمت آن شاهد تغییر الگوی مصرف هستیم، گفت: هم اکنون الگوی مصرف به سمت ماری‌جوانا و ترکیبات آن مانند گُل و سرشاخه سوق پیدا کرده است.
این تغییر گرایش هشداری جدی به حساب می‌آید که باید مسئولان و متولیان امر بتوانند به خوبی پاسخگوی افکار عمومی و اقدامات انجام شده در این رابطه باشند.
اما بهتر است بدانیم گل یک مخدر جدید نیست، در واقع همان «ماری جوانا» است که فروشندگان مواد برای سود بیشتر، برای آن اسم جدید و وسوسه کننده‌ای انتخاب کرده‌اند تا جوان‌ها را به سمت این ماده بکشانند.
سودجویان فکر می‌کنند اگر به جای «ماری جوانا» از کلماتی مانند «گل» استفاده کنند تمایل مصرف کنندگان برای دنبال کردن این ماده بیشتر می‌شود که متاسفانه در واقعیت هم همینطور است.
حال برای اطلاعات بیشتر، موضوع ماده مخدر ماری جوانا یا گل را بررسی بیشتری کرده‌ایم تا جوانب امر و عوارض این مخدر را  بررسی کنیم.
ماری‌جوآنا، گُل، گِراس، مرجان،علف و یا ماری، گُلِ خشکِ گیاه شاه‌دانه است که از آن به‌ عنوان محرک و داروی روان‌ گردانِ طبیعی استفاده می‌شود و در بین مصرف‌کنندگان در ایران بیشتر با نام گل، ماری یا مرجان شناخته شده است. به جز ماری‌جوانا، ترکیبات دیگری از گیاه شاه‌دانه نظیر حشیش و روغن حشیش نیز به‌دست می‌آید.
پس در مجموع می‌توانیم اعلام کنیم سرمنشأ ماده مخدر «گل»، همان شاهدانه است. صمغ این ماده را حشیش می‌گویند ضمن آنکه آن را علف یا گراس هم معرفی می‌کنند.
تَمدد اعصاب، درون‌اندیشی و افزایش اشتها از مهم‌ترین آثارِ دلخواه ذهنی و جسمیِ ماری‌جوانا است و از عوارض موقتیِ مهم مصرف آن می‌توان به کاهش حافظهٔ کوتاه‌مدت، خشکی دهان، سرخی‌دیدگان، اختلال در مهارت‌های حرکتی، و گاهی احساس اضطراب و وحشت اشاره کرد.
استفاده از این دارو بیشتر به‌صورت تنفسِ دودِ حاصل از سوختن (تدخینی) و گاهی به‌صورت خوراکی است.
در غرب محصولات گیاه شاهدانه پرمصرف‌ترین مادهٔ غیرقانونی است. همچنین سازمان ملل هم، ماری‌جوانا پرمصرف‌ترین مادهٔ غیرقانونیِ جهان است.
اثرات کوتاه مدت ماری جوانا
پس از کشیدن ماری‌جوانا، اثرات کوتاه‌مدت پس از چند ثانیه آشکار می‌شود و تا چند دقیقه کاملاً قابل احساس و رؤیت هستند. این اثرات نوعاً به‌مدت 2 تا 3 ساعت دوام می‌آورند.
اثرات کوتاه‌مدت روان‌گردان ماری‌جوانا خاصیتی مرحله‌ای دارد و طی 3 مرحله ظاهر می‌شود:
مرحلهٔ اول اثرات ابتدایی، شامل حس آرامش، و تا درجه‌ای کمتر، سرخوشی است؛
مرحلهٔ دوم اثرات هم این است که در این مرحله مواردی نظیر سهولت در تفکر فلسفی، درون‌نگری و فراشناختی همراه با اضطراب و پارانویا گزارش شده‌است.
اثرات در مرحله سوم هم می‌تواند شامل افزایش ضربان قلب و گرسنگی (یا گرسنگی مفرط و کاذب) باشد، که این امر به‌دلیل واکنش فراورده‌های تی.اچ. سی THC‌ در کبد رخ می‌دهد.

جدا از تغییرات ذهنی در ادراک و به‌ویژه خلق‌وخو، شایع‌ترین اثرات جسمی و عصب‌ شناختیِ این ماده شامل افزایش ضربان قلب، کاهش فشار خون، اختلال در حافظه ٔ کوتاه‌مدت، اختلال حرکتی، و اختلال در تمرکز است.
قلب افرادی که ماری جوانا مصرف می‌کنند معمولا بعد از 3 یا 4 ساعت متوقف می‌شود. مصرف کردن ماری جوانا بصورت سیگار می‌تواند ضربان قلب را بیش از 2  برابر به مدت 3  ساعت افزایش دهد. به همین دلیل برخی از افراد درست بعد از اینکه ماری‌جوانا استفاده می کنند دچار حمله قلبی می‌شوند.
همچنین مصرف ماری جوانا می‌توانید خونریزی را افزایش دهد، فشار خون را کاهش دهد و قند خون را بیش از حد تحت تاثیر قرار دهد. افرادی که ماری جوانا را بصورت سیگار بطور منظم مصرف می‌کنند دارای حالت سرفه و مشکلات بهداشتی مرتبط با ریه مانند سرماخوردگی ٬٬ درد قفسه  سینه و عفونت ریه هستند.
اثرات دراز مدت ماری جوانا
اثرات درازمدت مصرف ماری‌جوانا نسبتاً ناشناخته‌است. با توجه به محدودیت‌های پژوهش، همچنان بر سرِ امکان وابستگی به ماری‌جوانا، اثر آن بر هوش و حافظه، اثرش بر ریه، و رابطهٔ احتمالی بر افزایش خطر ابتلاء به نظیر اسکیزوفرنی و روان‌پریشی، زوال شخصیت، و افسردگی بین اثرات خوب و بد آن، به شیزوفرنی، اختلال مسخ واقعیت، اختلال دوقطبی، و حملات پانیک افسردگی ماژور در دانشمندان بحث و جدل وجود دارد.
پژوهش‌ها حاکی از آن است که مصرف ماری‌جوانا در مقادیر بالا با علائم ترک جسمانی و روانیِ نسبتاً خفیفی همراه است.
ماری جوانا دروازه ورود به …
فرضیهٔ «ماری‌جوانا به‌مثابهٔ دروازهٔ ورود» مدعی است که مصرف ماری‌جوانا احتمال این را که افراد، متعاقبِ مصرفِ آن، به مصرف مواد مخدرِ خطرناک‌تر روی آورند افزایش می‌دهد و ازاین‌رو ماری‌جوانا همچون یک دروازهٔ ورود برای گرایش به مواد خطرناک‌تر است. این فرضیه یکی از ستون‌های اصلیِ سیاست‌گذاری‌های مخالف با مصرف ماری‌جوانا در کشور آمریکا بوده‌است. با این وجود، اعتبار و صحت این فرضیه به‌شدت محل بحث است.
مصرف ماری جوانا یا گل در ایران
در ایران، جوانان ایرانی ماری جوانا را به عنوان مخدری به نام گل مصرف می‌کنند. همین‌طور ایرانیان آن را با نام‌های وید و کانابیس نیز یاد می‌کنند. مصرف ماری جوانا در بین دانش آموزان دبیرستانی بسیار فراگیر است  بطوریکه از سوی مسئولین، هشدارهایی درمورد این گیاه داده شد است و آن را نوظهور می‌دانند.
تاثیرات جسمانی ماری جوانا یا گل
تزریق دوزهای بالا از ماری جوانا، باعث کاهش سطح تستسترون، اختلال در تولید اسپرم، جنبندگی و عمر اسپرم می‌شود، چرخهٔ تخمک‌گذاری را مختل می‌کند، و برونداد هورمون‌های گونادوتروپیک را کاهش می‌دهد.
برخی مطالعات دریافته‌اند که کودکان مادرانی که تنباکو یا ماری‌جوانا مصرف می‌کنند در مقایسه با سایر کودکان هم‌سن و با زمینهٔ اجتماعی مشابه، به مقدار بیشتری از نواقص شناختی دائم، اختلالات در تمرکز، بیش‌فعالی، و برهمکنش اجتماعی مختلف رنج می‌برند
ماری جوآنا و بارداری
مصرف ماری جوآنا و یا حتی مواجهه با دود آن می تواند برای مادر و جنین خطرات جدی داشته باشد. اختلالات تکاملی و شناختی کودک، اختلالات بینایی، بی قراری و تحریک پذیری، اختلالات حافظه و اختلالات یادگیری از جمله شایع ترین خطرات تحمیلی به فرزندان مادران باردار می باشد.
مجتبی دشتی، یک کارشناس آسیب‌های اجتماعی درمان بیماران مبتلا به ماده مخدر گل یا ماری‌جوانا را سخت دانسته و گفته بیشتر روش‌های ترک و راهکارهای رهایی از اعتیاد مبتنی بر تحقیقات و شیوه‌های درمانی در خارج از کشور است و روش موثری هم برای ترک آن معرفی نشده است.
این کارشناس آسیب‌های اجتماعی ناشناخته بودن اثرات استفاده از گل یا ماری‌جوانا در مدت طولانی و با دوز بالا، در کنار کمبود تحقیقات جهانی باعث شده است که اعتیاد به گل یا ماری‌جوانا جزو اعتیادهای بدون درمان شناخته شود.
وی تاکید کرد: پیشگیری و مبتلا نشدن جوانان به ماده مخدر گل یا ماری‌جوانا نیاز به یک رویکرد اجتماعی دارد و عزم ملی، انجام کار کارشناسانه، اطلاع رسانی و ارتقای سطح آگاهی خانواده را می‌طلبد.

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :