عرضه دولتی گوشت تازه و منجمد برای شکستن قیمت‌ها

معاون وزیر جهاد کشاورزی از عرضه گوسفند، گوشت تاره و منجمد به قیمت کیلویی ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار مصرف برای شکستن قیمت‌ها خبر داد.
به گزارش ایسنا، طی ماه‌های گذشته قیمت گوشت قرمز با نوسان و افزایش بی‌رویه‌ای در بازار مصرف مواجه شده و در حالی که معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کمبود و عدم تامین به هنگام دام زنده را عامل گرانی گوشت قرمز اعلام کرده، معاون وزیر جهاد کشاورزی می گوید دلالی و اختلال در سیستم توزیع گوشت قرمز، عامل گرانی این محصول است و از اجرای طرح عرضه گوشت قرمز تازه و منجمد در بازار مصرف برای حل مشکل گرانی خبر داد.
هم‌اکنون گوشت گوسفندی در بازار مصرف به کیلویی بیش از ۴۰ هزار تومان رسیده و بسته به نوع و بسته‌بندی آن تا مرز ۵۰ هزار تومان هم پیش رفته است که در این میان مسئولان و دست‌اندرکاران بازار از بخش دولتی تا خصوصی نظرات مختلفی در این زمینه دارند.
اختلال در سیستم توزیع، عاملی گرانی گوشت قرمز
سید محمود نوابی – معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان – در این باره گفت: عدم تامین به موقع دام زنده و کمبود آن به دلیل صادرات دام زنده سبب افزایش قیمت آن از کیلویی ۱۲ هزار تومان به بیش از ۱۷ هزار تومان شده است که همین عامل  در گرانی گوشت قرمز موثر است اما وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مسئول تنظیم و تجارت در بازار مصرف کشاورزی موظف است این مسئله را مدیریت کند. گرچه این از وظیفه نظارتی سازمان حمایت چیزی را کم نخواهد کرد.
این اظهارات در حالی مطرح شده که حسن رکنی – معاون وزیر جهاد کشاورزی – در امور دام در حاشیه مراسم تقدیر از تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی، دلالی برخی واسطه‌گران و اختلال در سیستم توزیع گوشت قرمز را یکی از عوامل موثر در گرانی گوشت قرمز عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون در تولید و بازار گوشت قرمز هیچ مشکلی وجود ندارد و قیمت‌ها و بازار در همان شرایط عادی گذشته به سر می‌ برد اما در بازار گوشت قرمز گوسفندی نوسانات و افزایش قیمتی به وجود آمد که از نظر وزارت جهاد کشاورزی منطقی نیست و ارتباطی به صادرات دام زنده یا کمبود آن ندارد.
عرضه گوشت قرمز منجمد کیلویی ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان
وی با بیان اینکه هیچ کمبودی در تامین دام زنده سبک وجود ندارد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی طرح تامین دام زنده سبک و توزیع گوشت قرمز تازه گوسفندی را آغاز کرده و به زودی در سطح گسترده و ملی این طرح را در راستای تعادل بخشی به بازار این مسئول اجرا خواهد کرد. همچنین ذخایر بیش از ۱۵ هزار تنی گوشت قرمز در کشور وجود دارد و هم‌اکنون گوشت قرمز یخ زده ذخیره سازی شده به هر اندازه که نیاز باشد به قیمت کیلویی ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه خواهد شد.
گوشت گوسفند نهایتا باید ۳۰ هزار تومان باشد
رکنی با تاکید بر اینکه قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز تازه گوسفندی از نظر وزارت جهاد کشاورزی نهایتا باید کیلویی ۳۰ هزار تومان باشد، تصریح کرد: در بخش کشاورزی به ویژه در حوزه دامپروری و گوشت قرمز هم صادرات دام زنده وجود دارد و هم واردات گوشت قرمز صورت می‌گیرد؛ بنابراین صادرات جزئی دام زنده در شرایطی که ۶۰ میلیون رأس دام زنده سبک در کشور تولید می‌شود نمی‌تواند روی قیمت اثرگذار باشد اما امیدواریم تا گسترده شدن طرح توزیع گوشت تازه به قیمت کیلویی ۳۰ هزار تومان در سطح ملی، بازار این محصول متعادل شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: گرچه وزارت جهاد کشاورزی همه توان مجموعه خود را در زیربخش‌های مختلف برای تنظیم و تامین بازار محصولات کشاورزی به کار بسته است اما دستگاه‌های نظارتی باید به بازار ورود کنند تا بتوانند با گران‌فروشی در این حوزه برخورد کنند.
آنفلوآنزای مرغی عامل گرانی تخم‌مرغ
وی همچنین شیوع آنفلوآنزای مرغی و پیامدهای آن را از عوامل افزایش قیمت تخم‌مرغ عنوان کرد و گفت: سالانه حدود ۹۲۰ هزار تن تخم‌مرغ در کشور تولید می‌شود که  امسال به دلیل شیوع آنفلوآنزای مرغی صادرات حدود ۴۰۰ تنی ماهانه آن قطع شد در حالی که سال گذشته صادرات این محصول به بیش از ۹۰ هزار تن رسید و تعادل قیمتی نیز در بازار به صورت نسبی وجود داشت.
رکنی افزود: آنفلوآنزای مرغی باعث مبتلا شدن گله‌های مولد واحدهای پرورش مرغ تخم‌گذار و خارج شدن آنها از مدار تولید شد و از سوی دیگر حذف شدن صادرات این محصول تنش و نوسان قیمت تخم‌مرغ را رقم زد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار امیدواری کرد که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته سازمان دامپزشکی هرچه سریع‌تر آنفلوآنزای مرغی ریشه‌کن شود و توزیع تخم‌مرغ به شرایط عادی خود بازگردد تا بازار آن نیز رنگ تعادل به خود بگیرد.

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :