لبنیـات سنتی از هفت دولت آزادند

یکی از کارشناسان مجرب صنایع غذایی، از رشد قارچ‌گونه لبنیات سنتی، برای سلامتی مردم ابراز نگرانی کرد.
رییس کمیته فنی صنایع لبنی کشور، در گفت‌وگو با ایانا گفت: متاسفانه فروشندگان لبنیات سنتی، از هفت دولت آزاد بوده و هیچ دستگاه نظارتی، آنها را کنترل نمی‌کند.
وحید مفید، با اشاره به اینکه سنتی‌ها ادعا دارند که مجوز خود را از صنف مربوطه دریافت می‌کنند، افزود: صرف گرفتن یک مجوز از صنف، نمی‌تواند مصداقی برای رعایت مسائل بهداشتی باشد و این موضوع، سرپوشی منطقی بر چگونگی عملکرد کارگاه‌های زیرزمینی نیست.
به گفته مفید، متاسفانه بخش‌های نظارتی از حدود یک دهه قبل، به طور کامل این واحدهای فله‌فروشی را به حال خود رها کرده و در همین مدت، شاهد رشد بیماری‌های مشترک در مناطق شهری بوده‌ایم. زیرا گوشتی که از کشتارگاه بیرون می‌آید، شدیدترین نظارت‌های دامپزشکی بر آن اعمال شده و بسیار بعید به نظر می‌رسد بیماری‌هایی مانند تب‌مالت، از طریقی به جز لبنیات آلوده سنتی، منتقل شود.
وی معتقد است که سنتی‌ها چون در تجهیزات، لوازم آزمایشگاهی و کنترل کیفیت هزینه‌ای نمی‌کنند، محصولات خود را ارزان‌تر به دست مشتری می‌رسانند. با این وجود، باز هم حاشیه سود بسیار بالایی داشته و همین امر، موجب رشد قارچ‌گونه این مغازه‌ها شده  و دسترسی آسان به آنها برای مردم بسیار خظرآفرین است. ضمن اینکه در برخی از این واحدها هم‌زمان، گوشت و مرغ نیز به فروش می‌رسد.
این کارشناس، با تاکید بر نظارت‌های بهداشتی سختگیرانه‌ای که از طرف وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد بر لبنیات صنعتی وجود دارد، گفت: دولت اگر به این نتیجه رسیده که می‌تواند از طریق سنتی‌ها و فله‌فروشی‌ها محصول کاملا سالم و بهداشتی به دست مردم برساند که این امر در واقعیت ممکن نیست، پس کارخانه‌ها را نیز به حال خود رها کرده و وضعیت این بخش را دوباره به همان ۵۰ سال قبل برگرداند.
وی تاکید کرد: وقتی شیرخام با مقدار آنتی‌بیوتیک بالا و بار میکروبی بیش از حد مجاز، از ورودی کارخانه‌ها برگشت خورده و مورد قبول واقع نمی‌شود، دامدار هیچ راهی ندارد مگر فروش همین شیرخام به لبنیات‌های سنتی. زیرا آنها دستگاه‌ها و امکانات تجهیزاتی نداشته و نمی‌توانند ناسالم بودن محموله خریداری شده را متوجه شوند. متاسفانه همین شیر یا فراورده‌های مربوط به آن، از سفره‌های مردم سر در می‌آورد.مفید، دلیل اصلی رشد قارچ‌گونه این فله‌فروشی‌ها را در اعلام ناصحیح برخی مسائل از طرف وزارت بهداشت دانست و افزود: موضوعاتی مانند وجود پالم و غیره که از طرف دستگاه‌های امین مردم عنوان شد و مبنای درست هم نداشت، موجب هجوم مردم به فله‌فروشی‌ها شد که در نهایت این به ضرر مصرف‌کننده تمام می‌شود.
لبنیات سنتی از هفت دولت آزادند / شیرهای برگشتی کارخانه ها سر از لبنیات سنتی در می آورد/ فله‌فروشی‌ها؛ رها از نظارت سختگیرانه وزارت بهداشت
یکی از کارشناسان مجرب صنایع غذایی، از رشد قارچ‌گونه لبنیات سنتی، برای سلامتی مردم ابراز نگرانی کرد.
یکی از کارشناسان مجرب صنایع غذایی، از رشد قارچ‌گونه لبنیات سنتی، برای سلامتی مردم ابراز نگرانی کرد.
رییس کمیته فنی صنایع لبنی کشور، در گفت‌وگو با ایانا گفت: متاسفانه فروشندگان لبنیات سنتی، از هفت دولت آزاد بوده و هیچ دستگاه نظارتی، آنها را کنترل نمی‌کند.وحید مفید، با اشاره به اینکه سنتی‌ها ادعا دارند که مجوز خود را از صنف مربوطه دریافت می‌کنند، افزود: صرف گرفتن یک مجوز از صنف، نمی‌تواند مصداقی برای رعایت مسائل بهداشتی باشد و این موضوع، سرپوشی منطقی بر چگونگی عملکرد کارگاه‌های زیرزمینی نیست.
به گفته مفید، متاسفانه بخش‌های نظارتی از حدود یک دهه قبل، به طور کامل این واحدهای فله‌فروشی را به حال خود رها کرده و در همین مدت، شاهد رشد بیماری‌های مشترک در مناطق شهری بوده‌ایم. زیرا گوشتی که از کشتارگاه بیرون می‌آید، شدیدترین نظارت‌های دامپزشکی بر آن اعمال شده و بسیار بعید به نظر می‌رسد بیماری‌هایی مانند تب‌مالت، از طریقی به جز لبنیات آلوده سنتی، منتقل شود.
وی معتقد است که سنتی‌ها چون در تجهیزات، لوازم آزمایشگاهی و کنترل کیفیت هزینه‌ای نمی‌کنند، محصولات خود را ارزان‌تر به دست مشتری می‌رسانند. با این وجود، باز هم حاشیه سود بسیار بالایی داشته و همین امر، موجب رشد قارچ‌گونه این مغازه‌ها شده  و دسترسی آسان به آنها برای مردم بسیار خظرآفرین است. ضمن اینکه در برخی از این واحدها هم‌زمان، گوشت و مرغ نیز به فروش می‌رسد.
این کارشناس، با تاکید بر نظارت‌های بهداشتی سختگیرانه‌ای که از طرف وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد بر لبنیات صنعتی وجود دارد، گفت: دولت اگر به این نتیجه رسیده که می‌تواند از طریق سنتی‌ها و فله‌فروشی‌ها محصول کاملا سالم و بهداشتی به دست مردم برساند که این امر در واقعیت ممکن نیست، پس کارخانه‌ها را نیز به حال خود رها کرده و وضعیت این بخش را دوباره به همان ۵۰ سال قبل برگرداند.
وی تاکید کرد: وقتی شیرخام با مقدار آنتی‌بیوتیک بالا و بار میکروبی بیش از حد مجاز، از ورودی کارخانه‌ها برگشت خورده و مورد قبول واقع نمی‌شود، دامدار هیچ راهی ندارد مگر فروش همین شیرخام به لبنیات‌های سنتی. زیرا آنها دستگاه‌ها و امکانات تجهیزاتی نداشته و نمی‌توانند ناسالم بودن محموله خریداری شده را متوجه شوند. متاسفانه همین شیر یا فراورده‌های مربوط به آن، از سفره‌های مردم سر در می‌آورد.
مفید، دلیل اصلی رشد قارچ‌گونه این فله‌فروشی‌ها را در اعلام ناصحیح برخی مسائل از طرف وزارت بهداشت دانست و افزود: موضوعاتی مانند وجود پالم و غیره که از طرف دستگاه‌های امین مردم عنوان شد و مبنای درست هم نداشت، موجب هجوم مردم به فله‌فروشی‌ها شد که در نهایت این به ضرر مصرف‌کننده
تمام می‌شود.

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :

<