پایانه برنج به عنوان حلقه راهبردی در حوزه تجارت برنج و بازاررسانی، نقش کلیدی ایفا می کند

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان آمل:
پایانه برنج به عنوان حلقه راهبردی در حوزه تجارت برنج و بازاررسانی، نقش کلیدی ایفا می کند
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان آمل بابیان اینکه بیشترین قابلیت کشت برنج در اراضی استان‌های گیلان و مازندران وجود دارد؛ گفت: 85 درصد برنج کشور در استان‌های مازندران و گیلان تولید می‌شود.
به گزارش صبح آمل دکتر سید عباس حسینی در جلسه کارگروه تسهیل تجارت و بازرگانی برنج مازندران که با حضور فرماندار شهرستان فریدونکنار، رئیس جهاد کشاورزی آمل، رئیس شرکت تعاونی روستایی آمل و تعدادی از مدیران شهرستانی که در مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران مستقر در آمل برگزار شد؛ اظهار داشت: مشکلی در حوزه تولید برنج نداریم و کیفی ترین برنج کشور را می توان در شهرهای آمل و فریدونکنار تهیه کرد که بسیار بازار پسند نیز می باشد.
وی به بازاررسانی برنج به عنوان حلقه مفقوده اشاره کرد و افزود: در حوزه زنجیره تامین برنج، همیشه حلقه مفقوده ای به نام بازاررسانی و تجارت برنج وجود داشت و اتفاقی که در مرکز بین‌المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران مستقر در آمل شکل گرفت تکمیل زنجیره تامین و توزیع برنج می باشد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان آمل تاکید کرد: پایانه برنج به عنوان یک حلقه راهبردی در حوزه تجارت برنج و بازاررسانی آن می تواند نقش کلیدی را در این حوزه ایفا نماید.
حسینی از تعیین قیمت برنج به عنوان دغدغه مسئولان دست اندرکار نام برد و خاطرنشان کرد: دوستان مستقر در پایانه صادرات برنج آمل با ادبیات تجارت پایدار آشنا هستند و دغدغه شان بیشتر از بحث بازار در خصوص کشاورز و قیمت برنج و پایداری تولید می باشد و این در جای خود بسیار مهم و یک اتفاق ویژه است.
وی تصریح کرد: دکتر یزدان پناه از فرهیختگان حوزه اقتصادی است که وجودشان باعث بسی افتخار در حوزه اقتصاد و تجارت است و الحمدالله ظرفیت های خوبی را در مجموعه بزرگ پایانه گرد هم آوردند و اینجا به عنوان یک ظرفیت ویژه در حوزه تجارت برنج و تنهاترین و تنها ظرفیت موجود در حوزه تجارت برنج در سطح کشور با این اندازه، نقش بسیار موثری را داشته است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان آمل بیان داشت: دست اندرکاران پایانه صادرات برنج آمل در حوزه های تنظیم بازار و تامین برنج هلدینگها و وزنه های بزرگ در کنار ما بودند و در واقع یک بازوی توانمند و نقطه تعادل در بخش دولتی و خصوصی در حوزه برنج می باشد.
حسینی خاطرنشان کرد: از زمان احداث این مجموعه تاکنون تلاشها بر این بود که اتفاق خاص در حوزه برنج شکل بگیرد.
وی افزود: نگاه مغفول مانده در حوزه تجارت برنج یکی از نگاه های جدی در همایش هایی بود که بنده در آن شرکت داشتم که هیچ وقت به آن پرداخته نمی شد و اتفاقی که امروز اینجا شکل گرفت نشان دهنده این است که مرجعیتی در حوزه برنج مستقر در پایانه در حال شکل گرفتن است و ما این را به فال نیک می گیریم.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان آمل گفت: با پیگیری های دست اندرکاران حوزه برنج مستقر درپایانه صادرات برنج آمل، برنج در بورس ارائه شد و این مطالبه ای که الان شکل گرفت و حداقل پنجاه درصد خرید ارگانها، دستگاههای دولتی در حوزه برنج از بورس شکل می گیرد و اگر این ظرفیت نبود این مطالبه شکل نمی گرفت.
حسینی تصریح کرد: راه اندازی اتاق معاملات پشتوانه ای در تولید نرم افزار است که بشود برنج را رتبه بندی و قیمت گذاری کرد و این از همت بلند دوستان در پایانه برنج می باشد.
وی با اشاره به استقرار بانکها در پایانه برنج بیان داشت: انشاء الله به زودی گمرک و استاندارد هم در پایانه برنج مستقر خواهد شد و این جز همکاری دوستان چیزدیگری نیست.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان آمل گفت: باور ما این است که با سرعت به سمت ایجاد یک منطقه ویژه برنج برای کشور می رویم و بر اساس این باور جلسه امروز شکل گرفت و انشاءالله این آغازی بر تسهیل در حوزه تجارت برنج می باشد و از امروز با این ادبیات مجموعه را خواهیم شناخت و قطع به یقین مجموعه آن نقطه کانونی و محوری را در حوزه تجارت برنج پیگیری خواهد کرد.
حسینی به فعالیت بدون نظم بهره برداران در گذشته اشاره کرد و گفت: ما پا در مسیری گذاشتیم که قبل از این برنامه ریزی مناسبی در آن وجود نداشت و یک حجم بالای بهره برداران بدون هیچگونه نظم و انظباطی فعالیت می کردند اما ادبیات شکل گرفته کنونی در اتحادیه تعاونی، صنف کشاورزی، جهاد کشاورزی و مجموعه های پیوسته و وابسته متعلق به دو سال اخیر می باشد و خوشبختانه همه بر آن اذعان دارند.
وی افزود: کشت قراردادی، بهبود بذر، بذر شناسنامه دار، محصولات جانبی از برنج، صادرات هدفمند برنج، ناشی از جلسات هدفمندی است که به نوعی یک پایه این داستان مرکز توسعه و تجارت برنج می باشد و واقعا تا الان این محصول مضمون در حوزه تجارت با رویکرد تجارت پرداخته نمی شد.
حسینی در پایان گفت: با تلاش مدیرعامل پایانه برنج و دست اندرکاران بخش مبنی بر ایجاد تحرکات در سطح بازار، خوشبختانه برنج با افزایش فروش روبرو شد و خوشبختانه هم اکنون هر کیلو طارم هاشمی به مبلغ 80 هزار تومان خرید و فروش می شود که بسیار خوب است.

1401/12/16

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :