معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: میراثداری و میراثبانی از وظایف سازمانهای مردم نهاد است و اگر میراثبان خوبی در این حوزه نباشیم دچار بحران خواهیم شد.
معاون رئیس جمهوری: میراثداری و میراثبانی از وظایف سازمانهای مردم نهاد است
«زهرا احمدی پور» شامگاه پنجشنبه در نشست تخصصی سازمانهای مردم نهاد مرتبط با حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استانداری همدان بیان کرد: میراثسازی نیز از مهمترین وظایف سازمانهای مردم نهاد است.
وی اظهار داشت: در مراقبت از منظر فرهنگی شهرها، حفظ و تداوم چهرههای باستانی، اموال و اشیای سنتی بیش از هر جمعی باید سازمانهای مردم نهاد مرتبط با این حوزه فعال باشند.
احمدیپور تصریح کرد: استفاده از خرد جمعی رویکرد دولت یازدهم است و سازمانهای مردم نهاد و بخش خصوصی در این راستا میتوانند تدابیر ویژهای در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایجاد کنند.
وی افزود: ما همدان را به عنوان شهر دانایی، سفال، تاریخ و صنایع دستی میشناسیم اما هیچ نشانه و علامتی از شهر همدان و تاریخ و صنایعدستی آن در این جلسه وجود ندارد.
وی با انتقاد از وجود بطریهای یکبار مصرف آب و ظروف نایلونی در این جلسه گفت: اگر ما مواظب گردشگری، میراث فرهنگی و محیط زیست نباشیم، نمیتوانیم از مردم انتظار داشته باشیم از این میراث کهن نگهداری کنند.
وی با بیان اینکه رسالت سازمانهای مردم نهاد میراثداری از ظرفیتهای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، افزود: با توجه به ظرفیتهای خوب استان همدان باید توسعه بر مبنای دانایی محور باشد.
احمدی پور با اشاره به اینکه بومگردی و ضرورت توسعه آن باید مد نظر قرار گیرد، افزود: بومگردی موضوع مهمی است، اما باید مراقبت از هویت استان در کنار توسعه شهری به عنوان یک اصل پذیرفته شود.
وی با تاکید بر اینکه باید مسیرهای میانبر در حفظ و حراست از ظرفیتهای تاریخی را پیدا کرد، افزود: محور توسعه پایدار در استان حفاظت از میراث فرهنگی است که باید به دغدغه و مسئله مهم برای مدیران و مسئولان تبدیل شود و این وظیفه بر دوش سازمانهای مردم
نهاد است.