خانه استاد «حسین بهزاد» وابسته به معاونت صنایع دستی با هدف وارد کردن بیش از پیش عنصر خلاقیت در صنایع دستی و رونق بازار آن و ثبت امور و معانی خاص افراد در صنایع دستی، مسابقه «خاصپردازی در صنایع دستی» را برگزار میکند.
به گزارش ایسنا موضوع مطرح در این مسابقه این است که هنرمندان صرفاً یک خریدار یا مخاطب کلی را در نظر نگیرند، بلکه با توجه به سفارشدهندهی خاص، آثاری خاص را خلق کنند.
موارد و مضامین متعددی از جمله احساسات، تصورات و خاطرات سفارشدهنده، تصاویری که برای او مهم هستند، جملاتی که برای او ارزش و معنایی خاص دارند، صحنهها و دیالوگهای فیلمهای که او دوست دارد، جملات و تصاویری که اثر و محصول را به هدیهای منحصربهفرد برای شخصی خاص تبدیل میکنند، از طریق ثبت مضامین و مواردی اینچنینی فرصتی در اختیار فرد قرار میگیرد تا آنچه که برای او و درباره او خاص است، با کمک هنرمند ثبت و صورتبندی شود.
چنین آثاری علاوه بر یک فرد خاص میتوانند امور خاص جماعتهای مختلف و آنچه که آن جماعتها را خاص میکند نیز نشان دهند. همچنین باید تاکید کرد که ثبت این امور باید در چارچوب و هماهنگی با نقشمایههای سنتی رشتههای مربوط صنایع دستی باشد.
خاصپردازی صنایع دستی نهتنها میتواند عنصر خلاقیت را بیش از پیش به صنایع دستی وارد کند و همچنین باعث رونق بازار آن شود، بلکه میتواند تاثیرات اجتماعی و فرهنگی بسیاری داشته باشد. از جمله اینکه با بدل کردن اثر به یک متن چند لایه امکان احیای سنتهای هنری ایرانی – اسلامی قرون اولیه را نیز بهوجود میآورد.
در این سنتها برخلاف تفکر موزهمحور غربی، تجربههای هنری و تشرفهای معنایی و حسی صرفاً در موزه و مکانهای خاص خلق نمیشدند، بلکه از طریق صنایع دستی جایی در لایههای مختلف زندگی روزمره نیز جای داشتهاند و پیوسته به زندگی افراد جهت میدادند.
در راستای ایجاد، معرفی و نیز توسعه تفکر خاصپردازی در میان هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و نیز علاقهمندان به هنر و صنایع دستی مسابقهی «خاصپردازی در صنایع دستی» توسط خانه استاد هزاد معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور دیماه امسال برگزار میشود.