رئیس سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد :بخش خصوصی گردشگری باید به همگرایی برسد

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از واگذاری تصدی تمام امور به بخش خصوصی خبر داد و گفت: لازم است در شرایطی که دولت همگام و همراه عمل می‌کند بخش خصوصی نیز درون خود به همگرایی برسد.
به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانی‌فر  معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست هم‌اندیشیِ بخش خصوصی و دولتی گردشگری متشکل از فعالان صنعت گردشگری، تعدادی از نمایندگان مجلس، وزرات خارجه و هتلداران، مدیران دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان که شامگاه 11 مرداد ماه در هتل پارسیان آزادی برگزار شد، گفت: مجوزهای فعالیت در حوزه گردشگری توسط سه سازمان میراث فرهنگی، هواپیمایی و حج و زیارت اعطا می شود که با صبر و به مرور، یکپارچگی در این بخش حاصل خواهد شد.
وی همچنین به رشد ۴۵ درصدی اعتبارات جاری و عمرانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و افزود: امیدواریم با ایجاد زمینه‌های مناسب، سرمایه‌گذاری و معافیت‌های مالیاتی به اهداف ۱۴۰۴ دست یابیم.
معاون رئیس جمهور با یادآوری همراهی سران سایر قوا و دولتمردان در فر آیند توسعه گردشگری بیان کرد:‌ این یک دستاورد و شرایط خوب است که باید قدر آن را بدانیم. ده‌ها نماینده در دوره جدید مجلس در جریان دیدارها و ارتباط‌هایی که داشتند، برای کمک‌رسانی به صنعت گردشگری اعلام آمادگی کردند. حتی قوه قضاییه، دیوان عالی و بازرسی کل کشور نیز همراه است. از جانب سازمانی که در ۱۰ سال گذشته دچار تلاطم بود، هیچ‌گاه این حد همکاری برای پیشرفت صنعت گردشگری وجود نداشته است.
وی ادامه داد: حدود یک ماه پیش در دولت مسئله کوتاه بودن زمان ویزای فرودگاهی مطرح شد که پس از ۲۰ دقیقه بحث، همه از جمله وزرای اطلاعات و امور خارجه اعلام پشتیبانی کردند که زمان ویزای فرودگاهی به سه ماه افزایش یافت.
سلطانی‌فر با بیان اینکه سال ۹۵ با این رویکرد آغاز شده تا بخشی از وظایف حاکمیتی که امروز تعریف می‌شود به مرور زمان به بخش خصوصی واگذار شود و ما نقش برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری خود را ادامه دهیم، گفت:‌با توجه به همگرایی موجود، بخش خصوصی نیز باید همراه‌تر عمل کند، چرا که اگر در کشورهای اطراف قیمت تورها مناسب است ناشی از همکاری دست‌اندرکاران این صنعت می‌شود. بنابراین لازم است در شرایطی که دولت همگام و همراه عمل می‌کند بخش خصوصی نیز درون خود به همگرایی برسد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: خیزش بلند کشور ما در حوزه گردشگری از سه سال پیش آغاز شده است،  این خیزش با رویکرد خوب رییس جمهور که در تمامی سخنرانیها  و مصاحبه ها به نقش وظرفیت گردشگری در اقتصاد و توسعه فرهنگی تاکید داشتند و با توجه به برنامه سند چشم انداز 20 ساله آغاز شده است البته دراین مسیر دشواری های بسیاری وجود دارد اما انشالله با عزم و اراده به سر منزل مقصود میرسیم.
سلطانی فر گفت: شرایط و فضای بعد از برجام تحول خوبی را در این بخش رقم  زد و با ورود سرمایه گذاران خارجی ازکشورهای مختلف اروپایی وآسیایی و همینطور بعضی ازکشورهای عربی توسعه گردشگری، جنبه عملی به خود گرفت و با توجه به اعتبارات قابل رشدی که در بودجه امسال داریم بسیار امیدوار هستیم با ایجاد بسترهای مورد نیاز و ارائه تسهیلات مناسب در 10 سال آینده  به اهداف خود  برسیم  و با نگاه عمیق تر به آینده و همت و با اطمینان می توانیم بگوییم آینده از آن ماست.
در ادامه این مراسم نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت:  اگر توسعه صادرات به عنوان کلیدی‌ترین محور رشد اقتصادی کشور در نظر گرفته شود، راهی نیست جز توجه به صنعت گردشگری. این مطالبه‌ی جدی اتاق بازرگانی از دولت است که اگر بنا دارد کلیدی‌ترین، اصولی‌ترین و به حق‌ترین توسعه اقتصادی را سرلوحه قرار دهد، باید پایه‌اش را روی گردشگری بنیان‌گذاری کند. این یک مطالبه جدی است که اگر نگاه شعاری به آن شود، به بیراهه خواهد رفت. مهدی جهانگیری» سپس به چالش‌های زیرساخت در کشور پرداخت و افزود: در برنامه ششم توسعه تأکید بر پنج برابر شدن شمار گردشگران خارجی است. قطعا رسیدن به رقم 20 میلیون گردشگری که در پایان سال 1404 هدف‌گذاری شده به زیرساخت اساسی نیاز دارد. اقداماتی آغاز شده که قابل تحسین هستند، اما باید به مقوله سرمایه‌گذاری جدی‌تری پرداخته شود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: ما انتظار داریم انقلابی در توسعه صنعت گردشگری اتفاق افتد و نهضت ملی گردشگری با اجماع قوای سه گانه ایجاد شود تا همه گیرهای این صنعت را حل کنیم.
جهانگیری در پایان سخنانش به عنوان مدیر یکی از بانک‌های کشور برای حمایت دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری به منظور تأمین سرمایه در گردش برای توسعه این صنعت، جذب گردشگران خارجی، چارتر کردن هواپیما و اجاره هتل و همچنین تأمین سرمایه و منابع اولیه برای ایجاد هلدینگ عمده‌فروشی به منظور کاهش هزینه‌های سفر اعلام آمادگی کرد.
مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران در سخنانی که در هم‌اندیشی بخش خصوصی و دولتی گردشگری مطرح کرد با اشاره به نقش صنعت گردشگری در حل بحران بیکاری اظهار کرد: به خاطر وجود چنین بحرانی باید به بخش‌هایی که زودتر به اقتصاد جواب می‌دهند بپردازیم. طبق آمار موجود برای تأمین یک شغل در صنعت به 70 میلیون تومان سرمایه‌گذاری نیاز داریم. در کشاورزی هم که با بحران آب مواجه‌ایم و امکان توسعه را در این بخش نداریم. پس یکی از بخش‌هایی که می‌توانیم با سرمایه‌گذاری در آن به نتیجه برسیم، گردشگری است.
وی سپس با تأکید بر اینکه گردشگری نیازمند برنامه جامع است، افزود: بدون استراتژی نمی‌توان به هدف رسید، چرا که این صنعت با چالش‌هایی از گذشته تاکنون مواجه بوده؛ مانند تبلیغات که باید آن‌ها را حل کند.
وی تأکید کرد: ما بدون سرمایه‌گذاری در رسانه‌های معتبر و شبکه‌های ماهواره‌ای نمی‌توانیم موفق باشیم. اگر مصر و یا ترکیه به این تعداد از گردشگر دست یافته‌اند، به خاطر تبلیغات ماهواره‌ای بوده است.

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :