رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از دانشگاهیان و فعالان حوزه گردشگری خواست که برای تدوین چارچوبهای عملیاتی این حوزه به سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کمک کنند.
به گزارش ایرنا از سازمان میراث فرهنگی، زهرا احمدیپور در دیدار با اعضای هیات علمی دانشگاهها در حوزه گردشگری اظهار کرد: افق روشنی برای استفاده از ظرفیت های گردشگری ایران در سال 2017 وجود ندارد و دستگاههای دولتی برای همگامی با توسعه گردشگری عملا دچار کرختی هستند.
وی ادامه داد: سستی دستگاههای دولتی عملا مانع میشود که با سرعت بتوانند با ضرورتهای توسعه به سرعت هماهنگ شوند.احمدی پوری افزود: از این رو ظرفیتهای تئوریک، عملیاتی و برنامهای توسعه را دانشگاهها و انجمنهای علمی میتوانند ایجاد کنند تا دستگاههای دولتی این ظرفیتها را در غالب برنامههای مصوب اجرایی کنند.
معاون رئیس جمهوری گفت: بسیاری از کشورها در سال 2017 میلادی سرمایهگذاری کلانی کرده اند تا از طریق صنعت گردشگری خود را معرفی کنند؛ حتی با آغاز سال بیلبوردهایی طراحی کردند که با تبریک سال نو میلادی، شعار گردشگری و رونق این حوزه در سال 2017 را نیز مطرح می کنند.احمدیپور گفت: ظرفیتهای گستردهای که در دانشگاهها، انجمنهای علمی سازمانهای غیر دولتی داریم نشان میدهد که مخاطب در این حوزه بسیار متنوع و متکثر است.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به تشکیل دو شورا به موازات فعالیتهای این سازمان یعنی شورای سیاستگذاری و شورای برنامهریزی اشاره کرد و گفت: اعضای شورای سیاستگذاری، بر اساس این جلسهها انتخاب میشود و از ایدههای دانشگاهیان برای سیاستگذاری و برنامهریزی در شورای برنامهریزی استفاده میشود.وی ادامه داد: در بحث سیاستهای کلان در حوزه گردشگری نیز نیازمند کمک و همفکری شما هستیم، اگر سیاستهای کلان طراحی و ابلاغ شوند، شاید دیگر خیلی نگران کرختی دستگاههای دولتی نباشیم و از آن ظرفیت برای تعامل نهادهای مختلف در جهت به اجرا در آمدن این سیاستها استفاده کنیم. احمدیپور گفت: در اولین نشستی که با معاونت گردشگری داشتم، بر این مسئله تاکید کردم که باید توزیع جغرافیایی سفر در ایران را تغییر دهید و برای آن برنامه داشته باشید.
وی تاکید کرد: برای نوروز 96 باید برنامهای به استانها داده شود که در آن علاوه بر تعیین مقاصد گردشگری کشور و مقاصد گردشگری در آن استانها برنامههای موجود نیز ارائه شود.
تفاوت نوروز 96 با نوروزهای قبلی چیست؟ کمیته ملی سفر که 3 سال گذشته تشکیل شد در جلسه اخیر هیچ برنامه مدونی ارائه نکردند.رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: از نهادهای مختلف خواستم که با توجه سه سالگی کمیته سفر به سئوالاتی نظیر اینکه نوروزهای مختلف و تسهیلات سفر چه تفاوتی با هم داشتند، ایمنی، رضایت مسافران چه تغییری کرده است پاسخ دهند، اما متاسفانه در این زمینه آسیبشناسی انجام نشده بود. به عنوان مثال راهآهن، پلیسراه، هلال احمر و حتی خود سازمان میراث، نتوانستند هیچ تفاوتی را بین نوروزهای 3 سال قبل قائل شوند.
معاون رئیسجمهوری به ثبت نوروز با محوریت 12 کشور در یونسکو اشاره کرد، آن را یک ظرفیت فرهنگی دانست و گفت: باید با همافزایی، تجربه علمی و تجربه اجرایی و یک خروجی مثبت برای نوروز امسال با توجه به ویژگیهایی متفاوتی که نسبت به سالهای قبل دارد، نوروز متفاوتی داشته باشیم.
وی با اشاره به نگاه مثبتی که رییس جمهوری به بحث گردشگری دارد، افزود: نگاه دولت این است که این حوزه مجددا فعال شود.،
احمدی پور تصریح کرد: من بر واگذاری اموری که نباید سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در آنها دخالت کند حتما تمرکز خواهم کرد. سازمان بیشتر از آنکه بخواهد هتلداری کند، قیمت گذاری کند و خود کار نظارتی داشته باشد باید نقش حاکمیتی و سیاستگذاری ایفا کند تا بتواند چابک تر عمل کند. جلب مشارکت سایر بخشها و تنوع بخشی میتواند کمک کند.
وی با طرح اینکه چرا گردشگری نتوانسته همپای توسعه گردشگری در دانشگاهها در بخشهای اجرایی نیز توسعه پیدا کند؟ از دانشگاهیان و فعالان این حوزه خواست که برای تدوین چارچوبهای عملیاتی در حوزه گردشگری به سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کمک کنند.