بازگشت 3 هزار واحدصنعتی به چرخه تولید در دولت یازدهم

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران می گوید، از مرداد ماه 1392 و همزمان با آغاز فعالیت دولت یازدهم سه هزار و 25 واحدِ صنعتی تعطیل در شهرک های صنعتی به چرخه تولید بازگشت و بازفعال شد.
فرشاد مقیمی در گفت و گو با ایرنا، اضافه کرد: در سال 1392 حدود شش هزار و 800 واحد صنعتی تعطیل در شهرک های صنعتی شناسایی شد که حدود نیمی از این واحدها در سه سال اخیر به چرخه تولید بازگردانده شدند.
وی با اشاره به اینکه توقف برخی از این واحدها به بیش از 10 سال قبل برمی گردد، گفت: فعالیت 50 درصد این واحدها قبل از دهه 1380 متوقف شده بود و خیلی از اینها قابل برگشت نبودند.
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی با بیان این که هر کدام از این واحدهای صنعتی با مشکلاتی روبرو بودند، افزود: برخی از این واحدها، چرخه عمر محصولاتشان تمام شده بود و کالاهای آنان بازار مصرف نداشت. برخی چرخه عمر تکنولوژی شان و برخی چرخه عمر صنعت شان تمام شده بود. در این بین، آن دسته از واحدهای صنعتی که عمر تکنولوژی شان به پایان رسیده بود، با به روز کردن تکنولوژی قابل برگشت بودند.
مقیمی اضافه کرد: برای بازگرداندن واحدهای متوقف شده، دو پروژه «نوسازی» و «بازسازی» در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی قرار گرفت. برخی از این واحدها در تامین مواد اولیه و برخی در بازاریابی مشکل دارند.
وی نبود آموزش برای مدیران، کارکنان و کارگران را از دیگر مسایل واحدهای صنعتی ذکر کرد و گفت: در این ارتباط، آموزش 100 هزار نفر از کارکنان واحدهای صنعتی در یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شده است.
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی در مورد بازگرداندن واحدهای صنعتی متوقف شده، گفت: روند بازفعال کردن این واحدهای صنعتی به این ترتیب است که ابتدا واحدهای متوقف در شهرک های صنعتی را شناسایی و سپس مشکلات آنها را استخراج می کنیم.
مقیمی افزود: حمایت های سازمان صنایع کوچک از جنس مالی، تکنولوژیکی، مدیریتی و‌ آموزشی است. واحدهایی که ظرفیت شریک خارجی دارند را به شرکت های خارجی معرفی می کنیم، تورهای داخلی و خارجی برگزار می کنیم تا به شراکت و سرمایه گذاری جدید منجر شود.
این مقام مسوول در صنایع کشور یکی دیگر از راهکارهای حمایت از بنگاه ها را تاسیس شرکت های مدیریت صادرات عنوان کرد و گفت: بنگاه های اقتصادی می توانند فرایند صادرات محصولات خود را با کمک مجموعه های صادراتی انجام دهند؛ چنین طرحی در زمینه زعفران اجرا شد و نتایج قابل توجهی به دست آمد.
مقیمی در بخش دیگری از سخنان خود به راه اندازی واحدهای صنعتی در سه سال گذشته اشاره کرد و گفت: از مرداد 1392 تا الان هشت هزار و 105 واحد در داخل شهرک های صنعتی به بهره برداری رسیده است.
معاون برنامه ریزی و اموراقتصادی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: در ارتباط با طرح خروج از رکود که قرار است هفت هزار و 500 واحد تولیدی راکد و نیمه فعال به ظرفیت برسند، تاکنون 68 هزار و 500 میلیارد ریال(شش هزار و 850 میلیارد تومان) تسهیلات به 9 هزار و 634 واحد صنعتی پرداخت شده است.
محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت آبان ماه امسال در مراسم بهره برداری از یک واحد صنعتی در شهرکرد گفته بود، در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، امسال 15 هزار واحد تولیدی، صنعتی و کشاورزی به چرخه تولید بازگشت.
وی افزوده بود، با تاکیدهای مقام معظم رهبری در راستای کمک به صنایع کوچک و متوسط 108 هزار میلیارد ریال تسهیلات اقتصاد مقاومتی به منظور از سرگیری این تعداد واحد پرداخت شد.
نعمت‌زاده با اشاره به این‌که تاکنون بیشتر به دنبال پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی مشکل دار بودیم، خاطرنشان کرده بود: در آینده بر فعالیت واحدهای دریافت کننده تسهیلات نظارت بیشتری خواهد شد تا تولید و اشتغال رونق گیرد.

اشتراک گذاری این مطلب در :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری این مطلب در :